Festes / Cavalcada de Reis

Cavalcada de Reis

El carrer Raval sembla un formiguer, són ben poques les ocasions en que això succeeix. Des del balcó de l'Ajuntament; mentre una veu va narrant un any més l'arribada dels patges, la visió dels tractors carregats de joguines o les trifurques dels pastors del pessebre, es pot observar aquest anar i venir, amunt i avall de famílies que cada cop més neguitoses esperen el moment en que Baltasar farà el discurs que acabarà invariablement amb les paraules: «Aneu a les vostres cases i espereu als patges que us portaran els regals que heu demanat».

Per poder aconseguir justament això, que aquestes senzilles paraules es converteixin en realitat, s'ha fet necessària la feina de molta gent. Els nens i nenes de la catequesi, els tractoristes, les entitats hípiques, el Motor Club, els Diables, Protecció civil i d'altres entitats que d'una forma o d'altre col·laboren activament amb la Cavalcada de Reis de la Canonja. Personal de l'Ajuntament, des de la brigada de serveis fins a la guàrdia municipal. I també, diverses empreses.

Hi ha però, un actor principal sense nom, algú a qui des de l'any 1962, any rere any i de manera ininterrompuda, li devem el fet que aquestes paraules esdevinguin realitat. Algú que malgrat el pas del temps no s'ha fet gran, potser també deu tenir la seva màgia. Es tracta del jovent de la Canonja.

Des de l'Ajuntament de la Canonja es vol fer palès l'agraïment a tothom que hi participa i que contribueix a l'èxit de la cavalcada, però molt especialment a la gent jove: organitzadors i ànima d'aquest vespre tan màgic que és la diada de Reis del nostre poble.