Les Festes de la Canonja

Les Festes locals són aquelles festes que ens identifiquen com a poble i les més destacades de la Canonja són: la Festa de Masricart, del 5 d'agost, la Festa Major d'estiu que se celebra el 15 d'agost, la Festa Major d'Hivern del 20 de gener en honor a Sant Sebastià i la Festa de la Municipalitat que celebrem el 15 d'abril.

La Canonja també viu amb intensitat altres festes que estan presents al calendari de pobles i ciutats de Catalunya. Les celebracions més tradicionals són les Festes de Nadal, la Nit de Reis, el Carnaval i la revetlla de Sant Joan.


Calendari de Festes locals

Comunicat oficial

Les festes locals a la Canonja per a l'any 2024 es celebraran els dies:

20 de gener i 16 d'agost

...

Continuar llegint

Cavalcada de Reis

Cavalcada de Reis

El carrer Raval sembla un formiguer, són ben poques les ocasions en que això succeeix. Des del balcó de l'Ajuntament; mentre una veu va narrant un any més l'arribada dels patges, la visió dels tractors carregats de joguines o les trifurques dels pastors del pessebre, es pot observar aquest anar i venir, amunt i avall de famílies que cada cop més neguitoses esperen el moment en que ...

Continuar llegint

Festa Major d'Hivern

Festa Major d'Hivern

San Sebastià / 20 de Gener

Ja hi tornem a ser. A la Canonja, després de les festes de Nadal, continuem amb la nostra Festa Major d’hivern, que una vegada més omple dos caps de setmana d’actes i activitats per a tots els gustos i totes les edats.Carnaval

Carnaval

El primer acte del Carnaval de la Canonja és l’arribada i pregó de Sa Majestat Carnestoltes. El seguici comença a l’escola fins arribar a l’Ajuntament. Cada any l'arribada de Sa Majestat té un motiu, un tema, i es demana a les persones que hi participin que rebin al Rei Carnestoltes amb algun detall relacionat.


Continuar llegint

Festa de la Municipalitat

Festa de la Municipalitat

La Festa del 15 d'abril neix del moviment popular, que recull la voluntat de tot un poble que el 15 d’abril de 2010 va sortir al carrer tot dient "Som Municipi!!!". D’aquesta data se n’ha fet Festa perquè estigui per sempre en el record de tots els canongins i canongines.
Sant Joan / 24 de Juny

Sant Joan / 24 de Juny

És tradició que per Sant Joan els amics del Motor Club i els Diables de la Canonja recullin la flama del Canigó a Reus i que totes les fogueres que vulguin rebre la flama la vagin a buscar a la plaça Catalunya. A la mateixa plaça se celebra un pícnic popular fins que ...

Continuar llegint


Festa de Masricart

Festa de Masricart

El dia 5 d'agost se celebra la Festa de Masricart en honor a la Mare de Déu de les Neus. El programa d'actes s'inicia amb la tradicional missa solemne. En acabar hi ha un aperitiu popular amb la presència dels gegants Bià i Esperança i una orquestra posa el punt i final a la diada festiva.
Festa Major d'Estiu

Festa Major d'Estiu

De l'11 al 16 d'agost.
Cap d'any

Cap d'any

La Regidoria de Festes de la Canonja organitza la revetlla de Cap d'Any al Poliesportiu. Aquesta nit està protagonitzada pel ball, per la diversió al ritme de l'orquestra, pel raïm i per un bon esmorzar amb coca i xocolota.

FESTA MAJOR D'ESTIU 2020

Títol Fitxer
Programa d'actes FESTA MAJOR D'ESTIU 2020
Funcionament del sistema de taules