Cultura / OCTM - Orfeó Canongí Teatre Municipal

OCTM - Orfeó Canongí Teatre Municipal


Després de l'acord amb l'Orfeó Canongí, entitat fundada el 1930, per la transmissió de la titularitat de l'edifici històric a l’Ajuntament, aquest va posar en marxa un concurs d’idees per a la seva reforma i ampliació. La proposta guardonada amb l'encàrrec de redacció del projecte va resultar ser obra del despatx dels arquitectes reusencs Figuerola-Gavaldà-Romera.

La proposta de rehabilitació ha mantingut totalment els seus valors patrimonials històrics. Sense renunciar a la autenticitat, potència, i imatge de la façana principal amb el seu àmbit previ d’accés, el projecte proposa l’estratègia de restaurar-la, per tal de no pervertir la seva originalitat i encara que l’accés principal al teatre sigui des del nou edifici la façana principal mantingui  el seu protagonisme.

El nou edifici annex, de fusta tractada, pretén alinear-se amb el carrer i generar una correcta transició dels edificis residencials. Alhora proposa una relació respectuosa amb la façana principal.

El setembre de 2020 es van iniciar les obres de remodelació de l'edifici històric i la construcció d'un edifici annex que van finalitzar el desembre de 2022, d'aquesta manera el poble de la Canonja ja disposa finalment d'un teatre municipal en unes instal·lacions de primer nivell.

La seva inauguració, el 21 de gener de 2023, suposa l'inici d'un nou projecte cultural per a la Canonja. L'espai que va acollir al llarg de la seva història tantes figures de l'espectacle, l'oci i la cultura, reprèn de nou l'activitat amb una programació amb factura i criteris professionals d'acord amb el nivell de les seves instal·lacions.

El nou espai escènic, integrat ja en el sistema públic d'equipaments escènics de Catalunya, vol treballar des del primer dia buscant l'excel·lència en aspectes com la programació, la comunicació i la professionalitat.


WEB DEL TEATRE: www.octm.cat

INSTAGRAM DEL TEATRE: @octm_lacanonja

VENDA DE LOCALITATS I ABONAMENTS: