Fons Ricard Salvat / Ricard Salvat

Ricard Salvat i Ferré (Tortosa, 1934 - Barcelona, 2009). Va ser escriptor, director teatral i catedràtic d’Arts Escèniques a la Universitat de Barcelona. Està considerat una figura clau en la renovació de les arts escèniques a Calalunya. Dirigí prop de dues-centes obres entre les quals el mateix Salvat destacava Primera història d’Esther i Ronda de mort a Sinera de Salvador Espriu, i La tragèdia de l’home d’Imre Madách. També va posar en escena, entre molts altres dramaturgs, Eurípides, Shakespeare, Goethe, Wagner, Brecht, Valle-Inclán, García Lorca, Alberti, Buero Vallejo, Guimerà, Victor Català, Mercè Rodoreda, etc.

En la seva faceta d'escriptor destaca el Premi Joanot Martorell el 1959, per la seva obra Animals destructors de lleis. Entre els molts reconeixements que va rebre destaquen la Premi Creu de Sant Jordi (1996), el Premi Nacional de Teatre (1999) i la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona (2003).

El fons inclou els llibres de teatre que Salvat tenia en la seva residència canongina: estudis, crítica, obres teatrals, assajos, etc.

Es pot consultar a través del nostre catàleg: http://lacanonja.biblioteques.info/opac/cercasimple.php