Notícies / Sis propostes d'inversió tiraran endavant gràcies a la votació popular dels Pressupostos Participatius 2021/22

03/11/2021
Sis propostes d'inversió tiraran endavant gràcies a la votació popular dels Pressupostos Participatius 2021/22

Els resultats de la votació popular d’aquesta edició dels Pressupostos Participatius permetran tirar endavant sis de les dotze propostes que es presentaven a votació.

Les propostes que han obtingut més vots són, en primer lloc, millorar i mantenir l’Anella Verda amb un total de 205 vots. En segon lloc, la millora de l’entrada a la Canonja per l’avinguda de la Florida, enjardinar la rotonda i dissenyar i instal·lar lletres anunciant el nom de la Canonja, amb 160 vots. I, en tercer lloc, la creació d’ombra al Parc de les Dues Hortes amb la instal·lació d'una vela que proporcioni ombra a diferents zones del parc, amb 143 vots. La suma del cost d’aquestes tres primeres propostes ascendeix a 175.000 €, i la següent proposta per ordre de puntuació és “Ombra a la zona de jocs de la plaça Ernest Lluch”, amb un pressupost de 50.000 euros que suposaria excedir el límit pressupostari màxim de 200.000 € establert a les bases del procés. Per aquest motiu, s’ha hagut de procedir a la selecció de les propostes següents, per ordre de puntuació, sempre que es puguin executar sense excedir el límit prefixat.

Així doncs, les següents tres propostes que es duran a terme gràcies a aquesta cinquena edició dels Pressupostos Participatius són: La instal·lació de càmeres de regulació semafòrica a dos encreuaments: el del carrer Masricart amb Bassa Fonda, i el d'Escultor Martorell amb Carrasco i Formiguera, amb un pressupost de 12.000 € i un total de 128 vots. La pantalla digital a la llar d’infants, amb un pressupost de 2.000 € i un total de 117 vots. I, finalment, l’ombra a l’skatepark, amb la instal·lació de sis pals amb teles orgàniques, amb un pressupost de 10.000 € i un total de 92 vots. La suma total de les sis propostes guanyadores és de 199.000 euros, un pressupost molt ajustat al límit del procés.

Pel que fa a la participació, aquesta edició ha comptat amb la votació d'un 8,1% del cens, per sota del 13,5 % de l'any passat que va assolir tot un èxit de participació per aquest tipus de procés, i es torna al nivell de participació de l'edició anterior, la del 2019.


Acta d'escrutini Descarrega't els resultats de la votació