Notícies / La Setmana de la Ciència a la Canonja

05/11/2021
La Setmana de la Ciència a la Canonja

Des de l’Ajuntament de la Canonja es reprèn, després de l'aturada forçada per la pandèmia, la participació del nostre poble a la celebració de la Setmana de la Ciència que tindrà lloc entre els dies 12 i 21 de novembre i que coordina la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.

Així doncs, a la Canonja hi trobarem tot un seguit d’actes al voltant del món de la ciència. Al Castell de Masricart, concretament, s’hi celebraran diferents actes. El primer el divendres 12 a les set de la tarda, amb Geyla Caridad Dubed, investigadora estudiant de doctorat del grup del professor Julio Lloret-Fillol, que ens parlarà, sota el títol de “CO2 y H2O, grandes aliados”, del seu projecte de combustibles renovables i sostenibilitat, becat per l’Ajuntament de la Canonja, fruit de la col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). El dimarts 16, també a les set de la tarda, gaudirem una sessió de monòlegs científics que en clau d’humor ens presenta “Big Van Ciència” i que ja ens han visitat en diverses ocasions. I el divendres 19 tindrem la xerrada informativa “Conviure amb la COVID-19; Transformació i perspectives”, a càrrec de l’Equip d’Atenció Primària de la Canonja. A l’endemà, el dissabte dia 20 a dos quarts de dotze del migdia, en Miquel Guardiola, responsable de socialització de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), portarà a terme al pati del Castell de Masricart un taller-demostració al voltant dels canvis produïts a les comunitats prehistòriques a partir de fa uns 10000 anys.

Així mateix, dins de la Setmana de la Ciència, també s'ha organitzat un taller d'eines prehistòriques adreçat a l'alumnat de 5è de Primària de l'Escola la Canonja i a 4t d'ESO de l'Institut Collblanc.