Notícies / Ja tenim el programa d'actes de la Festa de la Municipalitat

02/04/2024
Ja tenim el programa d'actes de la Festa de la Municipalitat

Enguany fa 14 anys que la Canonja va recuperar la seva municipalitat i des d’aleshores el nostre poble celebra aquesta festa amb l’esperit del sentiment de pertinença i de recuperació de la nostra història. Una història plena de tradicions, cultura, festa i costums que han representat un llegat històric per tots els canongins.

Així doncs, aquesta festivitat ja forma part del nostre calendari i com tota festa major té un programa d’actes d’allò més variat i complet. Aquesta vegada serà el cap de setmana 12, 13 i 14 d’abril i com que el 15 d’abril cau en dilluns, els actes més institucionals se celebraran el diumenge 14. El programa d’actes començarà amb una gran novetat per la nit de divendres. Nacho Lascasas ens porta un espectacle de música, llum i color amb Galaxy by Masandmasshow. Dissabte serà un dia dedicat a la canalla i gent jove, amb activitats com la “Laser Game” al Poliesportiu Municipal i el “Sarau del Mico” a l’avinguda Collblanc. A la nit, el correfoc de bèsties que sortirà a les 22 h des del replà de l’església, amb un recorregut que començarà al casc antic: Esglèsia, Ravaleta, Raval, Masricart, Verge de les Neus i Rambla 15 d’abril.

Passem al diumenge amb la plantada del seguici popular a l’avinguda Collblanc i la cercavila de la Festa de la Municipalitat, on el seguici al complet, juntament amb la Corporació Municipal, es dirigirà a la Rambla 15 d’abril on, a l’arribar, s’oferirà la mostra del Seguici Popular, amb els respectius acompanyaments musicals i donant pas a l’acte protocol·lari de celebració de la Municipalitat. A continuació la tronada de celebració de la municipalitat, vermut popular i sardanes amb la Cobla Cossetània. El diumenge al migdia tindrem el gran esdeveniment que concentra a molts canongins i canongines al Poliesportiu Municipal, com és la Paella Popular. La venda de tiquets serà a partir del 3 d’abril a l’11 d’abril al mateix poliesportiu. I com no podia ser d’una altra manera, la Sarsuela tornarà a la Canonja el diumenge a la tarda amb la Gal·la Lírica al Teatre Municipal Orfeó Canongí.

I acabarem la Festa de la Municipalitat el següent dissabte 20 d’abril amb la Cursa Ciclista Torneig 15 d’abril que omplirà de bicicletes i ciclistes professionals el nostre poble.

Amb aquest programa el que volem és que tots els canongins sortim al carrer per celebrar que la Canonja va recuperar la seva municipalitat i gaudim entre tots del nostre poble i les seves tradicions.

Roc Muñoz Martínez

Alcalde


Descarrega't el programa d'actes de la Festa de la Municipalitat