Notícies / FES PROPOSTES per la Canonja

10/06/2022
FES PROPOSTES per la Canonja

L’Àrea de Participació Ciutadana engega de nou els Pressupostos Participatius de la Canonja. Un any més, l’Ajuntament destina la quantitat de 200.000 euros, del capítol d’inversions del pressupost municipal per l’any 2023, a aquest procés on tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi té l’oportunitat de fer i votar propostes d’inversió.

A partir d'aquest dilluns 13 de juny i fins el 3 de juliol estarà obert el període de realització de propostes. És a dir que, durant aquestes tres setmanes, els canongins i canongines podran fer arribar les seves propostes d’inversió telemàticament a través d'aquest formulari i, en paper, dipositant el formulari que s'ha repartit a totes les cases a la bústia exterior Ajuntament (24 h) i a la urna ubicada a la recepció del Castell de Masricart (en horari d’obertura al públic).

Recordem que cada persona podrà presentar un màxim de 2 propostes. I que s’ha de procurar no presentar propostes repetides de forma conscient, doncs això només suposa més feina en la fase de validació però no comporta en cap cas que aquestes propostes repetides tinguin més probabilitat de guanyar, doncs això s’ha de fomentar en la fase de votacions i no pas en la de realització de propostes.

Tancat el període propostes, durant els mesos d’estiu, els tècnics municipals faran l’estudi de viabilitat de les propostes vàlides i del 14 d’octubre al 2 de novembre s’iniciarà el procés de votació popular, que es podrà fer de forma telemàtica i presencial.  Cal destacar, en aquesta fase de la votació, que les propostes que no siguin escollides per un mínim del 15 % dels votants no podran ser seleccionades.

Està previst que el tancament i avaluació del procés serà durant el mes de novembre.


Quins criteris han de complir les propostes?

  1. Que siguin legals i puguin complir la normativa vigent.
  2. Que facin referència a competències directes i assumides per l’Ajuntament.
  3. Amb un cost no superior a 200.000 €.
  4. Que siguin concretes i avaluables econòmicament.
  5. Que facin referència a inversions (Capítol 6 dels pressupostos municipals).
  6. Que no comprometin el pressupost d'altres anys.
  7. Que no suposin un elevat cost de manteniment un cop realitzades.
  8. Que no suposin nova contractació de personal per part de l'Ajuntament.
  9. Que siguin viables tècnicament.
  10. Que no plantegin accions insostenibles.
  11. Que no plantegin accions d’exclusió social.
  12. Que siguin d’interès general.
  13. Que no suposin accions contràries a les que s'han realitzat en els darrers anys per part de l'Ajuntament ni a les ja previstes en els pressupostos municipals.
  14. Que vagin acompanyades de les dades identificatives de la persona que les realitza.