Notícies / El Servei d'Ocupació de la Canonja posa en marxa el programa DONES RiU

10/03/2023
El Servei d'Ocupació de la Canonja posa en marxa el programa DONES RiU

Des del servei d'ocupació i promoció econòmica, i la borsa de treball de l'Ajuntament de la Canonja, estem duent a terme diverses accions per facilitar la inserció laboral dels canongins i canongines. Tenint en compte els perfils formatius que tenim a la borsa, s'han dut a terme accions de formacions orientades a la capacitació i posterior inserció dels/les alumnes que realitzen la formació.

El servei ha posat en marxa el PROGRAMA DONES RiU, orientat només a dones, ja que a escala general, les dones són un percentatge més alt que els homes en situació d'atur, i a la borsa de treball de la Canonja així és. Un programa per a dones, amb la Fundació SURT i INTERMÈDIA, finançat per la Unió Europea els fons Next Generation, la Generalitat de Catalunya, el govern d'Espanya, i els fon de recuperació, transformació i resiliència.

En aquesta línia, les dones tenen característiques pròpies, socials, culturals, familiar... Que dificulten la seva igualtat al mercat de treball i la seva inserció al mateix. Treballem per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i eradicar les discriminacions per raó de sexe.

L'objectiu és millorar el grau d'ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants.

Les participants tindran accions de formació a mida en economia verda i digital dins del territori, segons necessitats detectades. El programa també contempla accions de prospecció laboral a empreses del territori per tal d'afavorir el grau d'inserció de les dones participants.

A més, cada usuària se li realitzarà un itinerari d'orientació laboral personalitzat d'inserció: Itinerari general, en el que es treballi les competències transversals genèriques o un itinerari economia verda, en el que es treballi les competències per ocupacions d'economia verda del territori o un itinerari digital, en el que es treballi les competències en ocupacions digitals.

Les persones destinatàries del Programa de suport a les dones en àmbits rural i urbà, és per a dones desocupades inscrites com a demandants d'ocupació al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.