Notícies / Actes a la Canonja amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

22/11/2022
Actes a la Canonja amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, l'Ajuntament de la Canonja amb la col·laboració d'altres entitats ha organitzat activitats solidàries, informatives i reivindicatives. De la mateixa manera, l'Ajuntament se suma al manifest unitari del 25-N, consensuat entre el Govern de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l'Ajuntament de Barcelona i la Delegación del Gobierno en Catalunya, en el que es referma el compromís amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones que ens ha de fer també una societat més lliure.

El 25 de novembre ens convoquem per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. La violència masclista té moltes formes i l’impacte en les seves vides depèn, en gran mesura, de la garantia d’accés a drets bàsics per a la seva reparació.

De totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. Tot això fa de les violències sexuals un component central del patriarcat. Els moviments feministes d’arreu del món s’han rebel·lat contra aquest poder patriarcal, han assenyalat les causes i les conseqüències de les violències sexuals i n’han identificat les diverses expressions en tots els àmbits en què ocorren (familiar, de la parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític). També han denunciat la cultura de la violació que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones i han generat una onada de sororitat per reconèixer la veu de les dones que denuncien i per acompanyar-les.


Descarrega't el manifest unitari del 25N