Fills il·lustres / Josep M. Vilanova Mateu

Josep M. Vilanova Mateu

Pagès

  • La Canonja 1912 – 1977
  • Concessió de fill il·lustre: 18 de gener de 1997

Pagès de professió, treballava de jornaler a la “Colla de la Grava”. La seva vocació va ser empre en defensa de la pagesia i dins de les possibilitats existents en la vida política del país, així ho va fer, essent elegit president da la Cambra Oficial Sindical Agrària l’any 1953. 

Al Llarg de la seva activitat sindical i política, es va veure reconegut amb nombroses distincions  i viatjà arreu de l'Estat recollint-hi les necessitats i els desassossecs d'un sector marginat dins de la societat, recollint les inquietuds de la gent del camp per traslladar-les als màxims òrgans de decisió estatals. 

El mes de setembre de 1970 fou elegit regidor de l'Ajuntament de Tarragona mitjançant el terç familiar (úniques votacions amb participació popular), durant tres anys assumí en aquesta corporació la responsabilitat de Concejal Delegado de La Canonja, destacant per la defensa del nostre poble (aleshores barri de Tarragona,). 

Fou autor de nombrosos treballs relacionats sempre amb l'agricultura i publicats en diverses revistes i diaris d'àmbit estatal, col·labora a la revista Unión que editava la Unión Agraria Comarcal (UAC) òrgan de la Unió de Cooperatives de les Comarques de Tarragona

El 10 de març de 1974 fou elegit novament Diputat Provincial mitjançant candidatura presentada pel terç sindical i al Diario español d'aquell dies manifestava la seva voluntat de seguir treballant en benefici de tots. Aquella voluntat de servei es va interrompre amb motiu de la seva mort.