Agenda / FME: Pregó de Festa Major

FME: Pregó de Festa Major

14/08/2020

  • Dia: 14 d'agost
  • Hora: 20 h
  • Lloc: Sala noble del Castell de Masricart
  • Aforament limitat a autoritats i representants d’entitats. Cal presentar la corresponent invitació

Es podrà seguir en streaming. 

Tot seguit: Tronada d’inici de Festa Major, càrrec de la pirotècnia de Altura.


El professor Fernando Valero, molt lligat a la Canonja des de ben jove, serà l’encarregat de pronunciar el pregó i honorar la nostra Festa Major d’estiu.

Luis Fernando Valero Iglesias va néixer el 5 de gener de 1939 a Plasencia (Càceres), fill de Victoria i Eloy.

És mestre d’Educació Primària per la Escuela Normal del Magisterio de Huesca, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor en tots els nivells de l’educació, primària, secundària i a la universitat. Professor de la Universitat de Barcelona i professor titular de la URV de Tarragona, fins la seva jubilació. També ha estat professor convidat de les universitat de Guatemala, Nicaragua, Mèxic, Brasil, Equador, Perú, Argentina, Colòmbia i Veneçuela.

El 1964, es va casar amb Rosa Gils Torrents, amb família resident a la Canonja, amb qui ha tingut tres fills, Fernando, Elsa i Rebeca, nascuts a Colòmbia i El Salvador, i cinc nets, la Laia, la Mariona, la Rita, el Nacho i la Julia.

L’any, 1965 va ser contractat com a professor a la Universidad Javeriana de Bogotá. Va viatjar a El Salvador el 1966 i, allí, va crear l’Instituto Jerónimo de Moragas para atendre a infants amb discapacitat amb la seva esposa, llicenciada en Pedagogia.

Fins el 1980 va treballar a la Universidad Centroamericana José Simeón Cañas UCA. Va ser Director Fundador, i professor, del Centro de Proyección Social i Director de la Escuela de Formación de cuadros cooperativistas de la UCA i l’arquebisbat de San Salvador, amb l’arquebisbe Monseñor Romero.

Del 1983 al 1992, va ser regidor de l’Ajuntament de la Canonja quan era Entitat Municipal Descentralitzada. 

També ha col·laborat en diferents diaris com El Mundo de El Salvador, com a crític de cine, El Faro Centroamericano, la revista Factum, el Diari de Tarragona i la revista Estímul de la Canonja. Ha publicat diversos llibres i articles de caire pedagògics, polític i cultural. En clau canongina, va guanyar l’accèssit al Concurs de l’Orfeó Canongí amb l’obra “Notes marginals i històriques sobre la Canonja: a través de l'Estímul”. 


Descarrega't AQUÍ el programa d'actes de la Festa Major d'Estiu 2020