Agenda / Concert homenatge al Mestre Gols i Veciana

Concert homenatge al Mestre Gols i Veciana

08/11/2020

ACTUALITZACIÓ: AJORNAT en compliment de les mesures de contenció de la COVID-10. Les invitacions obtingudes es podran utilitzar en la pròxima data de l'acte. 

  • Dia: 8 de novembre❌
  • Hora: 12 h❌
  • Lloc: Rambla 15 d'Abril❌
  • INVITACIONS GRATUÏTES: A codetickets.com i al Castell de Masricart. Places limitades amb seients numerats.❌

El pròxim diumenge 8 de novembre podrem gaudir d'un concert especial amb motiu del 150è aniversari del naixement del mestre Josep Gols i Veciana. El concert, que tindrà lloc a les 12 del migdia a la Rambla 15 d’Abril, anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove sota la direcció del mestre Francesc Gregori, inclourà en el seu repertori algunes de les sardanes creades pel músic i compositor.

El concert serà gratuït amb invitació. S'han de respectar totes les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19.

Aprofitant la celebració d’aquest acte es descobrirà el mural artístic fet en gres porcellànic amb il·lustracions de la popular ninotaire Pilarín Bayés on queda reflectida part de la història de la Canonja, amb personatges i espais emblemàtics.

Josep Gols i Veciana (Els Pallaresos, 1870 - La Canonja, 1938)

Josep Gols i Veciana, músic, compositor i pedagog, va estudiar música al Seminari Pontifici de Tarragona i més tard va fer la carrera de Magisteri. Va treballar de mestre a Constantí i, al cap d’un temps, va exercir de professor de cant i música a l’Escola Normal de Tarragona. Va compaginar aquestes tasques amb les de compositor i mestre de capella a diverses esglésies de Tarragona. Des del 1906, i fins al 1930, va ser director de l’Orfeó Tarragoní, on el va substituir el seu fill, i músic d’anomenada, Xavier Gols. El mateix 1930, any de la fundació de l'Orfeó Canongí, en va ser el primer director.