Notícies / Escola d’Adults de la Canonja: En marxa el curs 2022-2023

01/09/2022
Escola d’Adults de la Canonja: En marxa el curs 2022-2023

L’Ajuntament de la Canonja ofereix un nou curs acadèmic garantint el dret a l’educació de l’alumnat adult del poble dins els programes que ofereix la seva Escola municipal durant tot el curs 2022-2023, d’octubre a juny.

 

Els cursos que s’ofereixen quedaran supeditats a la demanda i a la disponibilitat de places i inclouen una formació bàsica i un aprenentatge i millora de la llengua catalana o castellana:  

 

  • FORMACIÓ BÀSICA: L'objectiu d'aquests estudis és que les persones adultes aprenguin a llegir i a  escriure en uns casos o bé que millorin la seva ortografia, expressió escrita i lectura  i siguin capaços de resoldre problemes matemàtics de la vida quotidiana, en nivells més elevats. Així mateix es realitzen pràctiques d’estimulació cognitiva amb blocs de: memòria, atenció,  lògica i càlcul mental. 

S’organitza en tres nivells (Formació instrumental nivell I, nivell II i nivell III) que inclouen tres àrees de coneixement: la llengua, les matemàtiques i el coneixement del medi social i natural.

 

  • CURSOS DE CATALÀ: Aquests estudis tenen com a objectiu que les persones adultes assoleixin un grau de competència per comunicar-se i expressar-se tant oralment com per escrit en llengua catalana.

S’ofereixen 5 nivells: Inicial (A1), Bàsic (A2), Elemental (B1), Intermedi (B2) i de Suficiència (C1).  

 

  • CURSOS DE CASTELLÀ: Son estudis que pretenen capacitar, a persones adultes estrangeres de coneixements orals i/o escrits bàsics de llengua castellana per tal que es puguin defensar en situacions i converses quotidianes de vida social i laboral, alhora que es fomenta el coneixement i la participació en la nostra societat (costums, festes, organització, etc...). 

 

També des de l'Escola  s'organitzen sortides de caire cultural i lúdic i s'impulsa la participació en actes promoguts per altres col·lectius i entitats del poble.

 

Per tant, a l’Escola d’Adults hi trobarà el seu espai aquella persona que: 

·       Busqui una formació bàsica que no va rebre a la infantesa o joventut 

 

·       Cerqui una actualització i millora dels coneixements del català 

 

·       Vulgui aprendre una llengua que li faciliti la integració i li ofereixi més oportunitats de treball 

 

·       Esperi trobar una activitat no tant viscuda com a oci, sinó més aviat com d’enriquiment personal, acadèmic i cultural 

 

·       No vulgui quedar-se al marge de la revolució tecnològica en què estem immersos i dels canvis en la manera de funcionar, de conviure i de relacionar-nos 

 

·       Vulgui gaudir i passar-ho bé aprenent i en companyonia 

 

El període de preinscripció es durà a terme de l’1 al 9 de setembre, presencialment al Castell de Masricart en horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9h a 13h i dilluns, també a la tarda de 16h a 20h; posteriorment, del 12 al 16, es farà la matriculació. 

L’atenció i orientació a les persones interessades es podrà fer també dins el mateix horari mitjançant el telèfon 696157973 així com per correu electrònic: escolaadults@lacanonja.cat

 

TOTHOM HI SERÀ BENVINGUT!