Agenda / Jornada de portes obertes al Jaciment del Barranc de la Boella

Jornada de portes obertes al Jaciment del Barranc de la Boella

24/09/2022

ACTIVITAT SUSPESA DEGUT A LES PLUGES INTENSES

A partir 5 de setembre i fins el dia 30 del mateix mes es porta a terme una nova campanya dexcavació arqueològica, sota la direcció dels investigadors/es de lIPHES-CERCA Palmira Saladié i Josep Vallverdú i que enguany arriba a la 16a campanya consecutiva. Durant aquests anys, el jaciment de la Boella sha convertit en un referent internacional per al coneixement de les primeres ocupacions humanes dEuropa.

Lobjectiu daquesta campanya és continuar amb els treballs dexcavació en extensió en els sectors de la Cala 1 i la Mina. Durant campanyes anteriors shan recuperat restes dun mamut escorxat pels humans del pleistocè inferior ara fa 1 milió danys, juntament amb gran quantitat de restes deines de pedra que representen les evidències més antigues a Europa de la cultura acheuliana, coneguda també com a destrals de mà i que són el testimoni de les dispersions humanes més antigues registrades fora d’Àfrica.

Per tal de que pugueu conèixer l’estat de la recerca i els treballs, us convidem el dia 24 a la jornada de portes obertes, on el mateixos científics ens ho explicaran sobre el terreny.