Notícies / La Rua de Carnaval de la Canonja treu al carrer centenars de persones

12/02/2024
La Rua de Carnaval de la Canonja treu al carrer centenars de persones

El Carnaval de la Canonja ens ha tornat a sorprendre. Colors, purpurina, plomes i molta imaginació es van apoderar dels carrers de la Canonja durant la Rua del diumenge a la tarda. Va ser un espectacle de lluïment de les 5 comparses, els 4 grups i les dues comparses convidades que hi van participar. Però el carnaval a la Canonja s’ha viscut intensament durant tot el cap de setmana.

El divendres va ser el sopar de les comparses al Poliesportiu Municipal. El dissabte al matí la Rua i el concurs infanti de disfresses que va desfilar per diferents carrers de la Canonja acompanyats de la música i animació del DJ Nacho de las Casas. Molts nens i nenes de la Canonja van participar-hi amb disfresses molt originals i divertides.

La festa va continuar al vespre amb el ball i concurs de disfresses amb l’espectacle “Show Must Go On”, on hi va haver molta festa, música, ball i sobretot moltes disfresses i de gran nivell.

Finalment el diumenge a la tarda la magnífica Rua de Carnaval va treure al carrer prop de 4.000 persones que van presenciar la meravellosa desfilada de les comparses i els grups. Sens dubte el nivell i la qualitat de les disfresses va augmentant cada any i la rua del diumenge s’està convertint en una de les més vistes del territori. La desfilada va acabar amb l'entrega de premis després de molta deliberació, ja que el jurat ho va tenir molt difícil, davant de la qualitat de totes les disfresses.

Les comparses guanyadores van ser:

  • 1r premi per la Comparsa de l’Orfeó Canongí, amb la seva disfressa de les "Bruixes" (500 €)
  • 2n premi va ser per l’Associació de Veïns del Sector Nord, amb el "Moulin Rouge" (400 €)
  • 3r premi per la comparsa MC, la més multitudinària, amb la disfressa "Els Defensors del Ying-Yang” (300 €)
  • 4t premi pel "Circ" de la Comparsa Colla Pessigolla (200 €)
  • 5è premi per l'"Univers galàctic" del PIJ (200 €)

I els grups guanyadors: 

  • 1r premi pels Chavalitos amb la disfressa d'"Arlequín(200 €)
  • 2n premi per Tricolor, disfressats de "Buhos(150 €)
  • 3r premi per La que se avecina de "Mobiliari" (100 €)

La regidora de festes, Glòria Virgili, està molt satisfeta de com ha anat tot el cap de setmana. “El Carnaval de la Canonja s’està convertint en una gran festa, on tan la gent del poble com els de fora venen a gaudir dels nostres espectacles. Hem tingut màxima participació en gairebé tots els actes i la gent s’ho passat molt bé i això és el que realment importa”. El dimarts a les 6 de la tarda la Banda de Cornetas i Tambores acompanyarà el seguici des de l’escola fins al Castell de Masricart on tindrà lloc la vetlla fúnebre. Seguidament, es durà a terme la lectura del testament de Sa Majestat Carnestoltes. A continuació, seguici mortuori de Sa Majestat fins a la zona esportiva d’Ernest Lluch on es procedirà a la crema de la Pulla del Carnestoltes a càrrec de CamaleÓN. Després del crematori tindrà lloc el Mercat de la Sardina, amb especialitats gastronòmiques de totes les colles del Carnaval canongí. La v enda de tiquets serà a la plaça del Castell entre les 17.30 h i les 18.30 h, i a la zona esportiva d’Ernest Lluch.

Així es posarà el punt  final al carnaval de la Canonja fins a l'any vinent.


Resultat final del concurs de la Rua de Carnaval 2024