Notícies / Formació i Treball recull 12.934 quilos de roba usada a la Canonja durant l’any 2022

25/04/2023
Formació i Treball recull 12.934 quilos de roba usada a la Canonja durant l’any 2022

Formació i Treball ha recollit durant el 2022 un total de 12.934 quilos de roba usada a la Canonja a través dels tres contenidors del municipi, contribuint a la sostenibilitat mediambiental. A Catalunya, l'entitat ha processat 23.286.000 kg de roba i complements, destacant la planta de Sant Esteve Sesrovires, la més gran i avançada del sud d'Europa. Formació i Treball gestiona més de 1.300 contenidors en més de 260 municipis de Catalunya per a la recollida de roba usada. Els ciutadans tenen als contenidors de la Fundació Roba Amiga un referent per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.

La línia tèxtil de la Fundació ha aconseguit generar 399 llocs de feina per a col·lectius vulnerables durant el 2022. Així mateix, fomenta el reciclatge, la reutilització i la reducció del residu tèxtil, seguint la nova Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants. La Fundació promou processos de reciclatge post consum per a peces de roba que ja tenen un desgast excessiu i a les quals no se’ls pot donar una segona vida. Aquests processos suposen el 40% del material tèxtil que gestiona l’entitat. En aquest àmbit, s’ha introduït una activitat d’alt valor afegir: la tecnologia Fibersort, implantada a Sant Esteve Sesrovires, amb la col·laboració de la Cooperativa Moda re-. Aquesta tecnologia d’espectroscòpia de l’infraroig proper (NIR), pionera al sud d’Europa, permet la identificació precisa de la composició de les fibres de la roba.

D’altra banda, el 55% de la roba que es gestiona es destina a la seva reutilització, mitjançant els punts de venda Botiga Amiga i els set punts de venda als hipermercats Alcampo. Els Programes d’Entrega Social, que també impulsa la Fundació, treballen per a una gestió més justa i responsable de la roba usada.

La Fundació, amb la col·laboració de la Cooperativa Moda re-, també impulsa la reducció del residu tèxtil amb el projecte "Teixint un pensament sostenible". La sensibilització és la millor eina per aconseguir reduir la generació de residu tèxtil i despertar consciències entorn aquest àmbit.