Notícies / El Mamut més positiu de la Canonja

08/08/2023
El Mamut més positiu de la Canonja

Prop de dues mil persones han passat aquest cap de setmana pel festival de música jove Mamut 2023 que se celebra el primer cap de setmana d’agost a la Canonja i que s’ha desenvolupat amb total normalitat i sense cap incident. Enguany el cartell era d’allò més atractiu i abraçava tot tipus de públic, des de la gent més jove, a les famílies i al públic més adult.

Emlan va obrir el divendres amb la seva energia i vitalitat donant pas als dos dijeis Ángel García i el canongí Aleix Nievas que van fer ballar a tots els joves i no tan joves que es trobaven en el parking del Mas de l’Abeurador, espai on se celebra el festival.

El plat fort arribava el dissabte amb els vallencs Figa Flawas que van actuar després de Flashy Ice Cream, amb el seu trap català i per acabar la nit de la millor manera els showman PdPeting que van punxar diferents estils de música per a tots els públics presents.

La regidoria de Joventut, amb col·laboració amb la regidoria de Seguretat Ciutadana ja portaven mesos organitzant el Mamut per garantir la seguretat del públic i del recinte. I així ha estat, la valoració que es fa des de l’Ajuntament és molt positiva i destaquen que no hi ha hagut cap tipus de conflicte ni d’intervenció per part dels cossos de seguretat i vigilància. La regidora de Seguretat Ciutadana, Lucía López, destaca la gran labor que s’ha fet des del cos de la Guàrdia Municipal i Protecció Civil, juntament amb els vigilants de seguretat que es van contractar per l’esdeveniment. “Aquests tipus de concerts amb tanta gent jove poden ser complicats sinó es contempla la seguretat d’una forma global i enguany podem dir que les coses han sortit molt bé perquè s’han treballat i s’hi ha dedicat molts efectius”, manifesta Lucía López.

Un dels aspectes que creuen que ha estat clau a l’hora de mantenir el bon funcionament del festival ha estat el fet de fer pagar l’entrada. El regidor de Joventut, Iván Barceló, explica que “tot i ser una entrada poc cost (5 €) s’ha pogut planificar millor tot el tema de la seguretat i el control d’accés i la gent ens ho valorat positivament”. També destaca el tipus de grups que s’han portat enguany, una aportació que es va fer des del grup de joves que freqüenten el Punt d’Informació Juvenil i que ha estat un gran encert.

Punts Liles i agents de salut

Com en totes les festes de nit, on la gent jove és una part important del públic, l’Ajuntament de la Canonja, amb la col·laboració de l’entitat canongina Mirada Violeta, ja fa anys que aposta per espais d’oci segurs i respectuosos, amb la instal·lació dels Punts Liles. La regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Nereida González, explica que “el que volem aconseguir son unes festes segures, lliures d’agressions masclistes i no discriminatòries i enguany, a banda del Punt Lila hem reforçat el servei amb agents de salut que informen i acompanyen davant les violències masclistes”.

Ara la Canonja es prepara per la Festa Major que s’iniciarà el divendres dia 11 amb el pregó a càrrec del canongí Daniel Espasa, compositor, pianista i director musical i que finalitzarà el dia 15 amb el Castell de Focs a dos quarts de dotze de la nit a la Rambla de les Garrigues.

Per acabar, el regidor Iván Barceló vol agrair a tots els que han participat i col·laborat en el correcte desenvolupament del Mamut 2023 com son la Brigada Municipal, Protecció Civil, la Guàrdia Municipal, Seguridad León, Creative Rent, OAF, l’Associació del Sector Nord, que ha portat el servei de Bar, la Mirada Violeta amb el Punt Lila i als tècnics de Joventut que s’han implicat des del primer moment. Gràcies