Notícies / El Carnaval arriba amb ganes de festa i algunes novetats

08/02/2023
El Carnaval arriba amb ganes de festa i algunes novetats

Ja hi tornem a ser. Del 12 al 21 de febrer, el Carnaval arribarà a la Canonja carregat de festa, gresca i de moltes novetats. Destaquem especialment la represa de la normalitat de la Rua de Carnaval, amb moltes comparses disposades a gaudir del moment màgic que suposa la participació en aquesta desfilada.

La Comissió de Carnaval i la Regidoria de Festes està ideant una decoració especial per als nostres carrers i un nou testament a càrrec del Ball de Diables de la Canonja. També es millorarà la rua infantil amb un recorregut més llarg i es prepara un magnífic Ball de Disfresses pel dissabte dia 18.

Per començar, el diumenge 12 de febrer a les 12 del migdia arribarà Sa Majestat Carnestoltes. Anirà acompanyat del DJ Nacho de las Casas,  els Teatrerus i tots els canongins i canongines que vulguin participar d’aquest moment tan especial. La sortida serà des de l’Escola fins arribar a l’Ajuntament. Allí des del balcó, llegirà el seu pregó d’inici del Carnaval i convidarà a tots els presents a un petit refrigeri en el seu honor. El dia següent visitarà als nens i nenes de la Llar d’infants i de l’Escola la Canonja.

El dijous 16 de febrer, a 2/4 de 5 de la tarda S.M. Carnestoltes i el seu acompanyament musical esperaran als nens i nenes a la plaça del Castell per anar fins a la Rambla 15 d’abril on tothom podrà gaudir d’un dels menjars més típics de la Canonja, el Braç de Fabiola. Allí hi continuarà la sessió musical i tothom es podrà fotografiar amb el sorprenent Photocall que ha muntat la Comissió de Carnaval amb l’ajut de la Brigada Municipal. Podràs tenir un bon record d’aquest acte de Carnaval!

La Rua i el concurs infantil de disfresses seran el dissabte 18 de febrer al migdia.

La Rua sortirà de la rambla de les Garrigues entre els carrers Escultor Figueras i Poetes Bertran, arribant enguany fins l’inici de la rambla, on conflueix amb el carrer Escultor Martorell. Comptarem amb molta música i l’acompanyament de diferents personatges i el DJ Nacho de las Casas que ens amenitzaran aquest divertit viatge. També hi haurà premis. Si tens menys de 13 anys, posa’t la disfressa i no et perdis aquesta divertida rua. (No és necessari fer cap inscripció).

El dissabte al vespre tindrem un ball i concurs de disfresses al Poliesportiu Municipal

Començarà a les 11 de la nit i estarà amenitzat per Menealo on tour, un espectacle amb música de totes les èpoques i per a tots els públics.

El preu serà de 5 € els majors de 18 anys, amb consumició inclosa i de 3 € els menors de 18 anys, amb consumició de refresc inclosa.

Es podran adquirir les entrades a Codetickets les 24 h  i al castell de Masricart els dilluns, dimecres i divendres al matí de 9 a 1 i les tardes de dilluns a divendres de 4 a 8.

És imprescindible autorització i l’acompanyament d’un adult per a menors de 16 anys. Recordeu que hi haurà fabulosos premis a les millors disfresses. (No cal inscripció prèvia)

La rua de lluïment

La magnífica rua de carnaval serà el diumenge 19 de febrer, amb la sortida a les 5 de la tarda i arribada a la plaça Ernest Lluch, l’itinerari serà el d’anys anteriors. L’entrega de premis s’allargarà fins a les 20’30 h per tal que el jurat pugui veure la rua totalment. La diversió, tant durant la rua com a l’arribada està assegurada. El període d’inscripció finalitza el dia 9 de febrer.

I posarem el punt i final el dimarts 21 de febrer amb l’enterrament de la sardina. A les 6 de la tarda la Banda de Cornetas i Tambores acompanyarà el seguici des de l’escola fins al Castell de Masricart on tindrà lloc la vetlla fúnebre. A les 7 del vespre, el Ball de Diables de la Canonja llegirà el testament de Sa Majestat Carnestoltes i posteriorment, tindrà lloc el seguici mortuori fins al pati del Poliesportiu on els diables canongins faran el seu espectacle, i després del crematori es farà el mercat de la sardina, amb especialitats gastronòmiques de totes les colles del Carnaval canongí.

La regidora de festes de l’Ajuntament de la Canonja, Glòria Virgili, comenta que “el programa d’enguany ha estat pensat per gaudir al màxim d’una de les festes més divertides que es porten a terme durant l’any al nostre poble i en la que hi participen centenars de persones”. 


programa d'actes Carnaval