Agenda / Exposició itinerant: Any, Bertrana

Exposició itinerant: Any, Bertrana

08/10/2018 - 24/10/2018

  • Dies: Del 8 al 24 d'octubre
  • Horari: De dilluns a divendres de 16 a 20 h i dimarts, dimecres i divendres de 9 a 13 h.
  • Lloc: Vestíbul del Castell de Masricart

El 2017 és l'Any Bertrana, on es commemoren la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat una mostra de petit format. Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana són dues personalitats prou vinculades literàriament si bé amb una trajectòria vital molt diferenciada que va marcar i complementar la producció literària d’ambdós autors, amb un comú denominador: la gran càrrega autobiogràfica. La doble celebració de l’Any Bertrana pretén evidenciar la complementarietat d’aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d’un i altre autor, pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani.

  • Prudenci Bertrana. L'ideari bàrbar 

Prudenci Bertrana (Tordera, 1867 - Barcelona, 1941). Escriptor, pintor, director de revistes i diaris. El 1906 publica Josafat, obra reconeguda unànimement com una peça cabdal de la literatura catalana contemporània.

  • Aurora Bertrana: El virus de l'aventura

Aurora Bertrana(Girona 1892 - Berga 1974) músic, escriptora,  viatgera, periodista i política, és una personalitat singular dins la literatura catalana. Bertrana és una escriptora que va saber aportar a la seva obra literària tota la singularitat de la seva personalitat i biografia.