Notícies / Resum de l’últim ple de l’any

11/12/2019
Resum de l’últim ple de l’any

El pressupost de l’Ajuntament de la Canonja per a l’any 2020, aprovat en el darrer ple municipal amb el vot a favor del PSC, l’abstenció de Junts i el vot en contra de Som Poble, Ciutadans i ERC, contempla un gran esforç inversor per tirar endavant tota una sèrie de projectes de vital importància pel municipi.

El pressupost consolidat de l’Ajuntament de la Canonja per a l’any 2020 ascendeix a 12.838.600 euros, amb un capítol d’inversions de 2.522.200 euros.

Per altra banda, en el plenari es van aprovar les bases del concurs de pintura ràpida que se celebra dins dels actes de la Festa de la Municipalitat. També es va aprovar l’extinció del conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per la redacció del projecte, construcció i explotació del sanejament del nucli de la Canonja, per impossibilitat d’assolir l’objecte del mateix.

Es van aprovar les noves tarifes de l’aigua i clavegueram per l’any 2020. Tots els grups polítics de l’Ajuntament, per unanimitat, van aprovar una declaració institucional d’adhesió al manifest pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Per altra banda, es van rebutjar dues mocions, la primera presentada per ERC, Junts i Som Poble per respondre a la sentència per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret de l’autodeterminació, amb els vots en contra de PSC i Ciutadans.

I la segona, amb el vot en contra de PSC i Ciutadans, presentada pel grup d’Esquerra pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis, on es demanava, entre altres coses, posar el nom de Neus Català, Conxita Grangé o altres catalanes republicanes deportades a un carrer o espai del municipi, així com realitzar una investigació per tal d’identificar canongins i canongines deportades a camps de concentració. El motiu de rebuig de la moció per l’equip de govern va ser que els noms dels carrers de la Canonja es consensuen sempre amb el Centre d’Estudis Canongins i es dediquen a personatges del poble o relacionats amb ell. I que la investigació proposada ja s’ha fet per part del mateix centre d’estudis no trobant-se cap persona canongina deportada a camps nazis.