Notícies / La història de la Canonja en un mural gegant de Pilarín Bayés

06/11/2020
 La història de la Canonja en un mural gegant de Pilarín Bayés La història de la Canonja en un mural gegant de Pilarín Bayés

Pilarín Bayés, una de les il·lustradores catalanes més populars i de trajectòria més reconeguda, és l'autora d'un mural artístic que recorre la història de la Canonja i que a partir d’avui lluirà a la Rambla 15 d’abril. Es tracta d’un mural de grans dimensions fet en gres porcellànic que retrata els llocs, personatges i espais emblemàtics de la Canonja.

Les il·lustracions que conformen el mural mostren personatges destacats de la història de la Canonja com el Bisbe Borràs, l’escultor Salvador Martorell, el músic Pau Vidal, la pintora Adela Llop, el pintor Josep Martorell, el violinista Antoni Brosa, entre d’altres. També apareixen alcaldes com Josep Canadell Rongés, batlle durant la segona República, Josep Canadell Veciana, primer alcalde de la Entitat Municipal Descentralitzada i l’actual alcalde Roc Muñoz.

El mural plasma diferents elements festius, culturals i edificis històrics del poble. I també fa una referència al passat rural i agrari i a la indústria química, actual motor econòmic del municipi. També apareixen les troballes arqueològiques del jaciment del Barranc de la Boella.

Aquest matí l’alcalde Roc Muñoz, acompanyat del regidor de Cultura, Salvador Ferré, i la regidora de Acció Social i Ciutadania, Paqui Márquez, han descobert la il·lustració que està situada davant del nou edifici municipal per a usos polivalents que, entre d’altres, es destinarà a serveis per a la gent gran.