Notícies / La Guàrdia Municipal imparteix educació per a la mobilitat segura a l’escola

13/04/2018
La Guàrdia Municipal imparteix educació per a la mobilitat segura a l’escola

La Guàrdia Municipal de la Canonja du a terme aquesta setmana un programa sobre “Educació per a la mobilitat segura” a l’Escola la Canonja. Aquesta és una de les accions més importants en matèria de prevenció que ofereix tot un seguit de propostes didàctiques, per treballar continguts més actitudinals que conceptuals relacionats amb la mobilitat i el civisme. 

Enguany ja és el tercer any que la Guàrdia Municipal imparteix aquesta formació, adreçada a diferents cursos de les etapes educatives d’Infantil i  Primària de l’Escola la Canonja i Secundària de l’Institut Collblanc.

La seva acció preventiva està orientada a que els alumnes coneguin els factors personals de risc i les seves conseqüències, percebin el perill que comporta i vulguin arribar a evitar-ho. Les activitats proposades a les diferents etapes educatives pretenen ser motivadores, participatives i el més vivencial possible, per això les dinàmiques són a través del joc i d’activitats .

L'objectiu general és incrementar la pròpia seguretat i aconseguir una ciutadania, sobretot la més jove, cada cop més conscienciada, més informada, més reflexiva, més dialogant i més responsable i, per tot això, més segura.