Notícies / L’Ajuntament de la Canonja serà una de les entitats participants en el PECT TurisTIC que liderarà la Diputació de Tarragona en un pla plurianual fins l’any 2020

10/05/2018
L’Ajuntament de la Canonja serà una de les entitats participants en el PECT TurisTIC que liderarà la Diputació de Tarragona en un pla plurianual fins l’any 2020

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família és el projecte finançat al 50% pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER i liderat per la Diputació de Tarragona que integra diverses institucions sòcies de la demarcació, entre les quals hi ha l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). L’objectiu d’aquesta iniciativa és generar competitivitat, creixement i nova ocupació directa i indirecta, convertint les destinacions turístiques de la Costa Daurada i de Terres de l’Ebre en referència innovadora global de turisme familiar. 

Es materialitzen d’aquesta manera les estratègies territorials i sectorials concebudes per la Regió del Coneixement i que la Diputació i la URV han desenvolupat al voltant del turisme i la promoció de la regió en els darrers anys.

El PECT TurisTIC preveu onze actuacions, una de les quals lidera l’PHES: “Mamut”. Aquest acció pretén la creació i promoció de productes de tipus vivencial i educatiu entorn el turisme familiar vinculats a les troballes als jaciments arqueològics del Barranc de la Boella (La Canonja) de gran rellevància científica per la seva antiguitat. Partint d’un patrimoni prehistòric, es generaran productes i serveis turístics, així com activitats didàctiques i educatives. L’Ajuntament de La Canonja ha estat inclosa en el PECT com a entitat participant donant suport a aquesta actuació que realitzarà l’IPHES i que repercutirà de manera molt positiva al nostre municipi.

La signatura del conveni es va dur a terme el passat 7 de maig en un acte celebrat al Palau de la Diputació on van assistir representants de les entitats participants.

El programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té per objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’Estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.