Notícies / L’Ajuntament de la Canonja engega la quarta edició dels Pressupostos Participatius

03/06/2020
L’Ajuntament de la Canonja engega la quarta edició dels Pressupostos Participatius

Dilluns que ve, dia 8 de juny, els canongins i canongines ja podran començar a fer les seves propostes pels Pressupostos Participatius 2020-2021. Aquest procés atorga a la ciutadania empadronada al municipi de 16 anys o més la capacitat de decidir com es destinaran 200.000 € de la partida d’inversions del pressupost municipal.

El procés d’enguany presenta dues novetats importants. La primera es refereix a que aquesta edició correspon al pressupost del 2021, doncs s'ha decidit destinar la partida del 2020 per incrementar la dotació de les diferents actuacions destinades a donar resposta a les necessitats que ha provocat la pandèmia de la COVID-19. I la segona, però no menys important, és que les propostes hauran de ser escollides per més d’un 15 % dels votants per ser seleccionades.

Així doncs, el proper dia 8 i fins el 28 de juny, tothom podrà fer arribar les seves propostes d’inversió, dues per persona, a l’Ajuntament tant telemàticament a través d’un formulari que trobaran a la pàgina del Pressupostos Participatius d’aquesta mateixa web, com en paper, dipositant el formulari que es repartirà a totes les cases a finals d’aquesta setmana a la bústia exterior de l’Ajuntament (C/ Raval, 11), disponible les 24 hores, o a la bústia del Castell de Masricart (Plaça del Castell, 1, entrada per c/Masricart), en l’horari d’obertura.

Finalment, es preveu tancar el procés participatiu al novembre i que els canongins i canongines puguin votar les propostes validades pels tècnics entre el 15 i el 30 d’octubre. Les propostes guanyadores s’incorporaran al pressupost municipal 2021 que està previst aprovar a final d’any.


Recordem quins criteris han de complir les propostes:

 1. Que siguin legals i puguin complir la normativa vigent.
 2. Que facin referència a competències directes i assumides per l’Ajuntament.
 3. Amb un cost no superior a 200.000 €.
 4. Que siguin concretes i avaluables econòmicament.
 5. Que facin referència a inversions.
 6. Que no comprometin el pressupost d'altres anys.
 7. Que no suposin un elevat cost de manteniment un cop realitzades.
 8. Que no suposin nova contractació de personal per part de l'Ajuntament.
 9. Que siguin viables tècnicament.
 10. Que no plantegin accions insostenibles.
 11. Que no plantegin accions d’exclusió social.
 12. Que siguin d’interès general.
 13. Que no suposin accions contràries a les que s'han realitzat en els darrers anys per part de l'Ajuntament ni a les ja previstes en els pressupostos municipals.
 14. Que vagin acompanyades de les dades identificatives de la persona que les realitza.


Descarrega't AQUÍ el díptic informatiu amb l'espai per fer les teves propostes. Recorda que el rebràs en paper a casa i que a partir de dilluns també podràs presentar les propostes telemàticament.