Notícies / Dia internacional de la Dona

06/03/2020
Dia internacional de la Dona

Per una societat justa, d’igualtat real i efectiva, i lliure de por    

L’Ajuntament de la Canonja s’adhereix un any més al manifest i la declaració institucional que, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, han elaborat les entitats municipalistes: Associació Catalana de Municipis (ACM), Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

El Dia Internacional de les Dones és un moviment polític que lluita pels drets humans, la igualtat i la justícia. I se suma a la lluita contra el racisme, el classisme, la xenofòbia i la LGTBIfòbia, per exigir el ple gaudi dels drets humans, per la qual cosa és fonamental tenir una vida lliure de violències, estereotips i rols de gènere i de discriminacions de qualsevol mena. Les dones tenen el dret a viure lliures de violències masclistes. Cal eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques. 

En aquest sentit, al donar suport a aquestes declaracions, els Governs locals ens comprometem a “seguir reunint esforços des de la legalitat i la equitat” per a que les dones visquin lliures de por, rebin el mateix salari per un treball d’igual valor i estiguin representades, en igualtat, en els òrgans de decisió polítics i empresarials.

Podeu llegir el manifest i la declaració descarregant-vos els fitxers adjunts.