Agenda / Una mirada al cel. Astronomia per a tothom. PLACES ESGOTADES

Una mirada al cel. Astronomia per a tothom. PLACES ESGOTADES

29/09/2017

  • Dia: 29 de setembre
  • Hora: 18.30 h
  • Lloc: Castell de Masricart


La Lluna, Saturn i l’Univers sencer és el que podrem veure el proper divendres 29 de setembre gràcies a la jornada astronòmica que sota el títol “Una mirada al cel” hem programat des de l’Ajuntament de la Canonja amb la col·laboració de l’Associació Astronòmica Torroja del Priorat i Dow Chemical.

El programa previst començarà a les 18.30 amb una xerrada al Castell de Masricart on es durà a terme un viatge virtual des de la Canonja fins el firmament visible aquella nit. De la mà de tres membres de l’Associació Astronòmica Torroja del Priorat (Jesús Nieto, Stefano Delmonte i Jaume Oliver), explorarem primer la Lluna, després Saturn i tot seguit el cel més profund, des de la nostra galàxia fins els cúmuls de galàxies més llunyanes. D’aquesta manera podrem veure la immensitat de l’Univers.

En acabar la xerrada ens dirigirem passejant cap a l’esplanada que hi ha al costat del cementiri on els membres de l’associació astronòmica faran la plantada de telescopis de diferents tipus i mides. Un cop allí oferirem un sopar pic-nic a tots els assistents i tot seguit començarà l’observació. Si el temps ho permet podrem veure Saturn ja prop de l’horitzó i la Lluna en quart creixent. Després també es podran observar algunes estrelles dobles, cúmuls estel·lars i fins i tot una galàxia a més de dos milions d’anys llum. En definitiva tota una experiència astronòmica.

 

Les places són limitades i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia al Castell de Masricart fins el dia 27 de setembre.